bűncselekmény” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

A legbiztonságosabb várossá tesszük Kaposvárt

2015. november 30.

Szita Károly

Kaposvár polgármestere

Egy közösség legnagyobb értékei közé tartozik a biztonság. Az oka nyilvánvaló, ez az egyik olyan területe az életnek, amelyet a legnehezebb magas szinten megteremteni és meg is tartani.

Kamerarendszer

Kaposváron rendszerető emberek élnek, és a statisztikák szerint korábban sem nekünk kellett elszenvednünk a legtöbb bűncselekményt, de voltak olyan városrészek, ahol az emberek nem érezték magukat biztonságban, s kérték, hogy tegyünk valamit az érdekükben.

Teljes cikk

Az ország legbiztonságosabb városainak egyike lett Kaposvár

2017. február 28.

Szita Károly

Kaposvár polgármestere

Kevés rombolóbb hatás érheti egy közösség tagjait annál, semmint ha folyamatosan veszélyeztetve érzik a számukra fontos értékeket. Az ember akkor nyugodt, ha biztonságban tudja a saját, illetve szerettei életét, tulajdonát, ha nyugodt szívvel engedi el gyermekét az iskolába egyedül, ha olyan közösségi összetartás alakul ki, amely védelmet nyújt az elesetteknek, kiszolgáltatottaknak.

A közbiztonság megteremtése tehát közügy, akkor is, ha elsősorban az államnak van eszköze és jogköre arra, hogy a rendet fenntartsa. Mindenki emlékszik arra, hogy az elmúlt 20-25 évben voltak mélypontjai a hazai bűnüldözésnek, voltak olyan időszakok, amelyekben felerősödhettek a félelmek, amikor olyan bűncselekmények történtek, amelyek jelentősen aláásták a biztonságérzetünket. Amikor a bűnözők úgy érezték, bármit megtehetnek, a rendőrség nincs olyan helyzetben, hogy fel tudná venni velük a küzdelmet.

Teljes cikk