biztonságérzet” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Dr. Kriza Ákos

Miskolc polgármestere

Új sheriff van a városban!

2015. november 07.

„Miskolcot szolgálom!” – zendült fel az újonnan szolgálatba álló körzeti rendészek esküje, akiket a helyi humor sheriffeknek keresztelt. 2010-ben, amikor a miskolciaktól bizalmat kaptunk, a legelső felméréseink azt mutatták, hogy a lakosság nagyon elégedetlen a közbiztonsági helyzettel - okkal.

rendészek

Ezért egy hosszú távú programot indítottunk akkor; 81 fővel létrehoztuk a Miskolci Önkormányzati Rendészetet. Részben ennek köszönhetően az elmúlt négy évben érezhető változás történt. A folyamatos rendőr-rendész járőrpárok állandó jelenlétének, a modern infrastruktúrának - kamerarendszer, kommunikáció, autós járőrök -, s az ezek révén megvalósuló gyors reagálásnak köszönhetően a rendészet megalakulása óta több mint 40%-kal csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma.

Teljes cikk

Az ország legbiztonságosabb városainak egyike lett Kaposvár

2017. február 28.

Szita Károly

Kaposvár polgármestere

Kevés rombolóbb hatás érheti egy közösség tagjait annál, semmint ha folyamatosan veszélyeztetve érzik a számukra fontos értékeket. Az ember akkor nyugodt, ha biztonságban tudja a saját, illetve szerettei életét, tulajdonát, ha nyugodt szívvel engedi el gyermekét az iskolába egyedül, ha olyan közösségi összetartás alakul ki, amely védelmet nyújt az elesetteknek, kiszolgáltatottaknak.

A közbiztonság megteremtése tehát közügy, akkor is, ha elsősorban az államnak van eszköze és jogköre arra, hogy a rendet fenntartsa. Mindenki emlékszik arra, hogy az elmúlt 20-25 évben voltak mélypontjai a hazai bűnüldözésnek, voltak olyan időszakok, amelyekben felerősödhettek a félelmek, amikor olyan bűncselekmények történtek, amelyek jelentősen aláásták a biztonságérzetünket. Amikor a bűnözők úgy érezték, bármit megtehetnek, a rendőrség nincs olyan helyzetben, hogy fel tudná venni velük a küzdelmet.

Teljes cikk