összefogás” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Schmidt Csaba

Tatabánya polgármestere

Jó szerencsét emlékév

2015. február 18.

Gyerekkoromban természetes volt, hogy az osztályban, az utcákon, baráti találkozásoknál is „Jó szerencsét” volt a köszönés. Összekötötte mindazokat, akik a mélyben, és azokat is, akik a felszínen dolgoztak, hiszen városunkban minden a bányára épült. Jelenleg a várossá válás 120. évfordulója méltó megünneplésének megszervezésén dolgozunk a kollégáimmal.

Bízom benne, hogy a bányászhagyományok felidézésével, felélesztésével, így a „Jó szerencsét” köszönés újra a köztudatba emelésével nem csak a jelent sikerül összekötnünk a múlttal, de a város polgárait is össze tudjuk kovácsolni.

Teljes cikk

A kaposváriak alkotó közösségének húsz éve

2015. december 31.

Szita Károly

Kaposvár polgármestere

Az év vége mindig mérlegkészítésre sarkallja az embert, ám az idei esztendőben egy másfajta, két évtizedet felölelő összegzést is elvégeztünk kollégáimmal. Ebből a visszaemlékezésből, az egykori beszédek, köszöntők feldolgozásából egy kötet is született, amely karácsony előtt jelent meg.

könyvbemutató

Bár a könyvet én jegyzem, mégis azt kell mondanom, a kaposváriak nagy közös albuma ez, hiszen az Egy kaposvári az elmúlt húsz évben közösen megfogalmazott céljainkat, erőfeszítéseinket és sikereinket foglalja össze egy-egy kiragadott példán keresztül.

Teljes cikk