közönség” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Dóra Ottó

Salgótarján polgármestere

Köszönöm a Jóistennek, hogy ide születtem

2015. május 10.

Ezzel a címmel jelent meg 2014 végén a Zenthe Ferenc színművész gyermekkorát és szülővárosához, Salgótarjánhoz fűződő, haláláig tartó kötődését bemutató könyv a Dornyay Béla Múzeum gondozásában.

Amikor Magyarország legfiatalabb és Nógrád megye első színházáról, a 2013-ban alakult Zenthe Ferenc Színházról beszélünk, mi, itt élő emberek a Nemzet Színésze előtt tisztelgünk, akinek művészi és emberi nagyságát örömünkre a róla elnevezett teátrum őrzi.

Teljes cikk

Ahány város, annyi fesztivál

2016. július 29.

Szita Károly

Kaposvár polgármestere

A nyár a fesztiválok időszaka, nincs olyan hét, amely Magyarország városainak, turisztikában érdekelt településeinek rendezésében ne kínálna tartalmas kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak, legyen szó akár gasztronómiáról, akár könnyűzenei szórakoztatásról, vagy éppen hagyományőrzésről.

A sor hosszan folytatható, hiszen az elmúlt évek igazán sokszínűvé tették a palettát. A régóta megszokott, bevett, országos hírű rendezvényeken kívül egyre több közösség próbálja ezen a módon önmagára irányítani a figyelmet. Vannak találó, életképes próbálkozások, s persze akadnak kevésbé szerencsés elképzelések is. Az ítéletet mindenkor a közönség mondja ki, vagy azzal, hogy telt "házat" produkál, vagy azzal, hogy tüntetőleg távol marad.

Teljes cikk