szabadságharc” címkéhez tartozó cikkek
Találatok száma: 2

Balaicz Zoltán

Zalaegerszeg polgármestere

„Október végi tiszta lángok” - méltó módon a 60. évfordulón

2016. október 17.

Filmhéttel, képzőművészeti kiállítással, nemzetközi konferenciával és ünnepi hangversennyel is készül Zalaegerszeg városa az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára. A nagyszabású programsorozat széleskörű összefogás és több sikeres pályázat eredményeként valósulhat meg.

A zalaegerszegi önkormányzat a Politikai Foglyok Országos Szövetségének Zala Megyei Szervezetével, a Zala Megyei Önkormányzattal, továbbá az 56-os Hagyományőrző Egyesülettel és a Rákóczi Szövetség helyi szervezetével együtt készül a jubileumi alkalomra.

Teljes cikk

Lyukas zászlók és lobogók Kaposváron is

2016. október 31.

Szita Károly

Kaposvár polgármestere

Piros-fehér-zöldbe öltözött az ország 1956 jubileumi évfordulóján. Az emlékév kapcsán szinte minden közösség felelevenítette a hatvan évvel ezelőtt történteket, s persze megemlékezett a forradalom helyi szereplőiről, azokról a szabadságharcosokról, akik közül egyre kevesebben vannak már közöttünk.

1956

Nagy űr marad utánuk, mert hiteles tanúkra minden korban szükség van. Ők azok, akik személyes példájukon keresztül képesek átadni az utódoknak a szabadságvágyat és a küzdeni tudást, s persze ők azok, akik nem engedték, s nem engedik ma sem, hogy 1956 üzenete relativizálható, megkérdőjelezhető lehessen.

Teljes cikk